Oudheidkamer blijft dit jaar gesloten

23 jul, 06:09 Historie Adriaan Hosang
Dikkie van den Brandhof, voorzitter van Oud Renswoude in haar tuinhuis, waar nostalgie hoogtij viert.
Dikkie van den Brandhof, voorzitter van Oud Renswoude in haar tuinhuis, waar nostalgie hoogtij viert.

RENSWOUDE De Oudheidkamer van de Historische vereniging Oud-Renswoude gaat dit jaar niet meer open. De kamer is gevestigd in het pand Dorpsstraat 38, één van de nieuwe buurtwoningen.

Tijdens de zomervakantie was de Oudheidkamer vaak enkele malen extra open en werden vaak ook gelijktijdig rondleidingen gegeven door de Koepelkerk van Renswoude. Dit speciaal voor vakantiegangers en passanten die even een kijkje wilde nemen.

GEZONDHEID Door de beperkingen rond het coronavirus kan dat dit jaar niet. De Oudheidkamer gaat dit jaar namelijk helemaal niet meer open, zo verzekert Dikkie van den Brandhof, voorzitter van Oud- Renswoude.

Als Van den Brandhof gevraagd wordt waarom de Oudheidkamer gesloten blijft, is haar reactie: ,,We hebben als bestuur hierover contact gehad met de burgemeester en uiteindelijk besloten om de Oudheidkamer dicht te houden”.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.