‘Nog te veel onzeker voor viering bevrijding en jubileum’

15 jan, 07:51 Historie Adriaan Hosang
Dikkie van den Brandhof bekijkt en selecteert oude foto's  voor het jubileumalbum rond 700 jaar Renswoude.
Dikkie van den Brandhof bekijkt en selecteert oude foto's voor het jubileumalbum rond 700 jaar Renswoude.

RENSWOUDE Het was allemaal keurig voorbereid door de Historische Vereniging Oud Renswoude, de viering van 75 jaar bevrijding die in 2020 had moeten plaatsvinden. Men had zelfs een groep Renswoudenaren en oud-Renswoudenaren geïnterviewd in de bibliotheek over de oorlogsjaren. De film die daarvan gemaakt was zou in 2020 getoond worden aan de groter publiek, maar het coronavirus gooide alles radicaal overhoop. Ondertussen bestaat dit jaar Renswoude 700 jaar.

Volgens Oud Renswoude-voorzitter Dikkie van den Brandhof ligt die film nog steeds op de plank. ,,Wanneer die vertoond kan worden is de vraag, dat hangt af van de gemeente. Maar ook momenteel kan er nog heel weinig, daar zijn ook wij ons goed van bewust.’’

Van den Brandhof: ,,We hebben er nog aan gedacht om degenen die meegewerkt hebben aan dat interview over de oorlogsjaren in kleine groep bijeen te brengen. Maar vergeet niet, het zijn allemaal oudere en dus kwetsbare mensen. Op een zeker moment bekroop me de angst en dacht ik, het zal toch niet gebeuren dat er iemand ziek wordt. Dus hebben we daar toen ook maar van af gezien”.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.