Koninginnedag in 1921: illegaal vuurwerk in de wei bij de Steeg

27 apr, 06:13 Historie collectie Oud-Scherpenzeel
Praalwagen van smederij Berendse voor Hotel De Holevoet.
Praalwagen van smederij Berendse voor Hotel De Holevoet.

SCHERPENZEEL Koningsdag kan ook dit jaar niet uitbundig worden gevierd. Hopelijk kan dat volgend jaar wel weer zoals we het hier in Scherpenzeel gewend zijn. In 1921 wordt de verjaardag van Koningin Wilhelmina op woensdag 31 augustus met allerlei activiteiten georganiseerd. Een impressie.

In 1891 wordt in Nederland de eerste echte Koninginnedag gevierd. Koningin Wilhelmina en haar familie zijn niet aanwezig bij de festiviteiten. Koninginnedag is in die jaren ook de laatste dag van de schoolvakantie, waardoor deze dag al snel een feestdag voor kinderen wordt. Op 31 augustus 1902 groeit Koninginnedag uit tot een echt volksfeest. De bevolking viert dan namelijk ook het bericht dat koningin Wilhelmina net hersteld is van een ernstige ziekte.

Al..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.