Herdenking De Voorposten: ‘Kinderen zichtbaar onder de indruk’

3 mei, 16:05 Historie 4 mei comité
Gert Overeem: ,,Wat mij persoonlijk raakte, was de aanwezigheid van leerlingen die zelf afkomstig zijn uit oorlogsgebieden.''
Gert Overeem: ,,Wat mij persoonlijk raakte, was de aanwezigheid van leerlingen die zelf afkomstig zijn uit oorlogsgebieden.''

SCHERPENZEEL Stilte die slechts onderbroken wordt door een fluitende vogel of een langsrijdende auto. De leerlingen van de Korenmaat waren zichtbaar onder de indruk van de ceremonie bij het monument aan de Voorposten. Woensdag 28 april werd in vier groepen stilgestaan bij de gebeurtenissen aan de Voorposten in de Tweede Wereldoorlog.

De Korenmaat is dit jaar de eerste school die de ceremonie mocht organiseren. Oud Scherpenzeel voorzag de school van informatie.

De gedichtenwedstrijd die de school uitschreef, leverde bijzondere teksten op. Zes van deze gedichten, die als winnaar werden bestempeld, zijn opgehangen bij het monument. Helaas zorgde het slechte weer in de navolgende dagen ervoor dat de gedichten verwaaid zijn. Inmiddels zijn ze niet meer te lezen.

WENSEN OF HOPEN In gepaste stilte naderden de kinderen woensdagmorgen het monument, waar ze na een inleiding door hun leerkracht een anjer ontvingen. In de klas kregen ze vooraf een kaartje waarop ze konden schrijven wat ze wensen of hopen dat nooit meer gebeurd. De anjers met daaraan ..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.