‘Met elkaar in verbinding als dorp’ tijdens Dodenherdenking Renswoude

10 mei 2021, 12:18 Historie
Adriaan Hosang
Burgemeester Petra Doornenbal en kinderburgemeester Daantje dragen de krans naar het monument.
Burgemeester Petra Doornenbal en kinderburgemeester Daantje dragen de krans naar het monument.

RENSWOUDE Vorig jaar stond burgemeester Petra Doornenbal helemaal moederziel alleen bij het monument voor de gevallenen, bij de kranslegging waarvan toen ook het tijdstip niet bekend was gemaakt.

Corona maakte er vorig jaar wel een heel bijzondere herdenking van, en ook dit jaar waren we nog steeds niet terug bij het ‘oude normaal’.

DIGITAAL Ook dit jaar werd die Dodenherdenking in beperkte kring gehouden. Slechts een kleine groep mensen verzamelde zich even voor 14.00 uur in de nieuwe brandweerkazerne en liep rond 14.15 uur naar het monument op de rotonde Dorpsstraat.

Ook nu weer geen Harmoniegezelschap van ‘Ons Genoege’n’ en geen belangstellenden rond die rotonde om de herdenking mee te beleven. Dat moest ook nu weer digitaal gebeuren.

VERK..

Kinderburgemeester Daantje en burgemeester Petra Doornenbal leggen de krans bij het monument.
Burgemeester Petra Doornenbal met naast haar de kinderburgemeester wachten tot ook enkele andere aanwezigen kransen gelegd hebben.
Kinderburgemeester Daantje en burgemeester Petra Doornenbal, na de kranslegging bij het monument.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.