Renswoude krijgt Verkennersroute

1 jul, 08:00 Historie Janneke Hek
Bert van de Bruinhorst, Hennie Blaauwendraat, Mirjam van Ijperen en Pauline Dirven bij een van de paaltjes op de route.
Bert van de Bruinhorst, Hennie Blaauwendraat, Mirjam van Ijperen en Pauline Dirven bij een van de paaltjes op de route.

RENSWOUDE De promotiecommissie van Renswoude is trots op de Verkennersroute die dwars door Renswoude loopt. Een tocht waarbij de wandelaar langs bekende en mindere bekende historische plekjes van het kasteeldorp loopt. Op dinsdag 5 juli vindt de officiële opening van de Verkennersroute plaats door burgemeester Petra Doornenbal – van der Vlist.

De Verkennersroute Renswoude is in totaal 14 kilometer lang en loopt door de dorpskern, het buitengebied en het kasteelbos. De route is echter ook in kortere gedeelten te wandelen. De historische punten worden aangegeven via 40 eikenhouten paaltjes met hierop meer informatie over de geschiedenis van Renswoude. Op de bordjes is een QR-code geplaatst met een link naar de website opdeheuvelrug.nl waar men nog meer informatie over het desbetreffende punt kan vinden. Hiermee is de voormalige Stoeptegelroute (uit 2013) vervangen door de Verkennersroute Renswoude en uitgebreid.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.