‘Quilts die een verhaal vertellen’ in bibliotheek Scherpenzeel

19 nov, 11:51 Kunst Adriaan Hosang
Corrie Smit bij enkele van haar fraaie quilts in de bibliotheek.
Corrie Smit bij enkele van haar fraaie quilts in de bibliotheek.

RENSWOUDE Quilten is zoals het leven: met tijd, liefde en geduld verschillende ongelijke stukjes bij elkaar brengen tot een, naar uw idee, harmonieus en prachtig geheel. Dat zegt Corrie Smit- Ruitenberg uit Scherpenzeel. Zij exposeert met haar quilts in de bibliotheek van Renswoude, aan de Van Reedeweg.

,,Vroeger werden uit oude lakens de mooiste quilts gemaakt. De versleten stukken werden weggeknipt en van de stof die overbleef werden motieven geknipt om later aan elkaar te zetten. Zo ontstond een patchwork kleed. Voor de afwerking kwam er nog een tussenvulling en een stofje achter. Deze drie lagen werden met mooie motieven op elkaar genaaid. Dit noemen we doorquilten. En dan nog de afwerkbies en het label achterop met de naam van de q..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.