Creation Lab
Creation Lab Marjon de Kruijff

Creation Lab in de bieb

8 februari 2024 om 09:57 Lokaal Deel je nieuws

Vrijdag 23 februari organiseert de Bibliotheek Scherpenzeel weer een Creation Lab. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen bij het Creation Lab experimenteren met allerlei digitale projecten.

Green screen avonturen
Kinderen kunnen zichzelf verplaatsen naar een andere omgeving met behulp van ons green screen. Het is de perfecte manier om creatieve verhalen tot leven te brengen! 

Ozobot ontdekkingstocht
Kinderen maken kennis met de fascinerende wereld van codering door te spelen met Ozobots, kleine robots die reageren op kleurcodes. Ze zullen leren hoe ze de bewegingen en acties van deze leuke robots kunnen programmeren.

 3D Printpen
Laat de driedimensionale creativiteit stromen terwijl kinderen hun eigen unieke ontwerpen tot leven brengen met behulp van onze 3D printpennen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Scratch programmeren
Kinderen zullen de basisprincipes van coderen onder de knie krijgen door te werken met Scratch, een visuele programmeertaal. Ze kunnen interactieve verhalen, games en animaties maken.

Dit zijn slechts enkele projecten van wat Creation Lab te bieden heeft. Ons team van begeleiders staat klaar om de kinderen te inspireren en te begeleiden. 

Het Creation Lab is op vrijdag 23 februari van 16.00 – 17.15 uur in de Bibliotheek Scherpenzeel, Marktstraat 59. De kosten zijn € 2,00 per persoon. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via de website van de Bibliotheek: www.bibliotheekscherpenzeel.nl

advertentie
advertentie