Ineke van den Berg brengt muziek en schilderkunst samen.
Ineke van den Berg brengt muziek en schilderkunst samen. Adriaan Hosang

'De taal der engelen'

22 november 2018 om 16:58 lokaal

RENSWOUDE Terwijl haar man druk bezig is om een aantal van haar mooie schilderijen een mooie plek aan de wand in de bibliotheek te geven heeft Ineke van den Berg even tijd om over zichzelf en haar passie, de schilderkunst, te vertellen.

,,Mijn hele leven ben ik al bezig met schilderen. Ik heb een opleiding gehad als etaleur en decorateur. Al snel ben ik me gaan bekwamen in tekenen en schilderen. Vandaar ook dat ik al weer zo'n twintig jaar les geef". Ze wijst erop dat iedereen tekenen kan leren.

MUZIEK MAKEN In haar woonplaats Hoevelaken beschikt ze over een eigen atelier. Op haar schilderen maken mensen muziek maken. Van den Berg: ,,De mens en de muziek boeien mij het meest".

Het thema van haar expositie in de bibliotheek aan de Van Reedeweg is schilderkunst en muziek. ,,Hier gaan mijn liefde voor tekenen, schilderen en muziek hand in hand. Beide elementen probeer ik in mijn schilderijen vast te leggen".

Door haar schilderijen Träumerei, Für Elise, Zauberflöte, Vioolromance en Lied ohne Worte wordt dit in beeld gebracht.

HOBBY'S ,,Kijk", zegt Ineke van den Berg, ,,Muziek is de taal van de engelen". Het is om die reden niet verrassend dat je op een andere plek in de bibliotheek drie kleinere schilderijen aantreft van engelen.

Ineke merkt op dat ze niet zo vaak ergens exposeert. Ze vindt het een heel werk. Combinatie-exposities liggen haar meer.

Muziek en schilderen zijn haar hobby's. Ze speelt piano, heeft les gehad en nu kan je haar ook achter de vleugel vinden. ,Muziek maken inspireert me, net als mooie bloemen, vanwege de vergankelijkheid. ,,Stillevens vangen die de seizoenen in een boeket", besluit ze.

Engelen van Ineke van den Berg.
advertentie
advertentie