Afbeelding
Adriaan Hosang

'Eenzaamheid eenzamer dan anders'

lokaal

RENSWOUDE in gebouw Rehoboth organiseerde de Oranje Vereniging Renswoude woensdagmiddag- en avond de Kerst-kraaienmaaltijd.

In haar welkomstwoord maakte voorzitter Janneke van den Berg duidelijk dat ze blij was met zoveel belangstelling. ,,Kerst leeft nog altijd", aldus Van den Berg, wijzend op de winkels vol kerstattributen, tijdschriften en tips over wat te eten met Kerst. De kerstliedjes riepen vaak hetzelfde beeld op als 'Driving home for Christmas' en 'Winter wonderland'. Kerst het feest met familie en vrienden en gezelligheid rond tafel.

[IDEALE PLAATJE] Van den Berg: ,,Niet voor iedereen is dat het ideale plaatje. Ook in Renswoude zijn er mensen die eenzaam zijn. Ook al scoort Renswoude landelijk gezien, in positieve zin, goed. De helft van de mensen zegt soms wel eens eenzaam tot zeer eenzaam te zijn. Juist gedurende de kerstdagen kan die eenzaamheid heel voelbaar zijn. Juist als je om je heen hoort 'The most wonderful time of the year' kan de eenzaamheid nog eenzamer voelen dan anders.

De Oranje Vereniging Renswoude wilde door het blijven verbinden van mensen ook een steentje bijdragen. Ze wees op de Kraaienmaaltijden en het jaarlijkse uitje, afgelopen jaar met 140 senioren, die mogelijk zijn dankzij de koningsdagactiviteiten en het oranjebal.

[KERSTMAN en -VROUW] Voor volgend jaar was is de vereniging al weer druk bezig met de planning. Van den Berg wees ook op het vertrek van penningmeester Wout van Ginkel, die zich vele jaren had ingezet voor de vereniging. Opvolger is Theo Bos. Tenslotte wees ze op de viering van de verjaardag van prinses Beatrix op 31 januari in gebouw 't Podium. Bij de maaltijd in Restaurant De Hof in Renswoude was er kippensoep en aansluitend Boeuff bourguignon, rode kool, aardappelpuree, appelcompote en als nagerecht ijs.

Na de koffie was het tijd voor bingo. De kerstman en -vrouw betraden de zaal en namen plaats op het podium om de bingoballen te laten rollen en de prijsjes uit te reiken.

Kraaienmaaltijd in Kerstsfeer
Kraaienmaaltijd in Kerstsfeer
advertentie