De Zonnebloem-gasten en vrijwilligers genoten van een maaltijd ter afsluiting van de kerstviering.
De Zonnebloem-gasten en vrijwilligers genoten van een maaltijd ter afsluiting van de kerstviering. Adriaan Hosang

Muziek, kerstverhaal en diner

lokaal

SCHERPENZEEL In partycentrum Boschzicht in Scherpenzeel werd donderdagmiddag de kerstviering voor de gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem, afdeling RenScherWoude gehouden.

In de pauze werden Joke Tijmesen, Jannie van 't Wout en Theo Boer, drie vrijwilligers die al tien jaar actief zijn voor de Zonnebloem in het zonnetje gezet. Zij ontvingen een oorkonde, een insigne, een beeldje, een bos bloemen en een Zonnebloem-bordje, dat werd uitgereikt door Wesselina Gerritsen van Regio Eemland.

In de zaal met kerstbomen, kerstversiering en lichtjes werd gestart met koffie/thee en een gebakje. Dirigente Joke Marcus zette in en Spoorkoor Op Stoom zong Gloria in Excelsis Deo, gevolgd door Herders in 't veld van Efrata.

[DRUMSOLO] Nel Moesbergen vertelde welk lied gezongen werd en na Ga mee naar Bethlehem werd De ster van Bethlehem gezongen, gecomponeerd door Joke Marcus. Bijzonder was Little drummerboy, een jongen die niets anders kon geven dan een drumsolo.

Bijzonder was de vertolking van Amazing Grace.

[STRAATMUZIKANT] Na de pauze het tweede optreden van het Spoorkoor, met onder andere Zet een kaars voor je raam vannacht, Jingle Bells en Mag ik bij jou. Tot slot klonk ,,Een heel gelukkig kerstfeest''.

Tijdens het kerstdiner vertelde Henk Schuurman het kerstverhaal van Dmitri, de straatmuzikant die bij de Scheepjeshof wat geld bijeen probeerde te halen. Ineens was er een kerstgroet op z'n telefoon, een stille aanbidder. Dmitri ontmoet een heilsoldaat, iemand onderweg, en ze vertellen elkaars levensloop. Dan is er nog de clown op de markt en vertelt hij over de stille aanbidder. ,,Ja, dan moet je een gelukkig man zijn".

Spoorkoor Op Stoom zong kerstliederen tijdens de kerstviering van de Zonnebloem.
advertentie