Afbeelding
Adriaan Hosang

Kerstwandeling start met zang

lokaal

SCHERPENZEEL Groot was ook nu weer de belangstelling voor de zaterdag gehouden kerstavondpadwandeling, die van start ging bij Kulturhus De Breehoek.

Het was voor de deelnemers een sfeervolle wandeltocht in kerstsfeer, die zeker voor rasechte Scherpenzelers een route is met een rijke historie.

[TIJD UITGETROKKEN] Gerard Engel, één van de organisatoren, is blij met zoveel belangstelling voor deze bijzondere wandeling. ,,In ongeveer twee uur waren we de beschikbare kaartjes kwijt. We kunnen zo'n driehonderd mensen kwijt, anders wordt het te massaal. De eerste groep die zaterdag van start gaat bestaat uit jongelui. Ze lopen wat minder snel en daar houden we rekening mee. Er is ook wat meer tijd voor uitgetrokken".

[ZINGENDE BIJDRAGE] Voordat de groepen van zo'n dertig wandelaars om de twintig minuten vertrekken, kon je al wachtend voor het vertrek van de groep in de hal van De Breehoek genieten van optredens van leerlingen van de muziekschool. Het begon in feite al met de drummende Floris van Elderen, maar ook algemene muzikale vorming-leerlingen leverden een bijdrage. Er waren ook pianoleerlingen en er werd viool, fluit, dwarsfluit en harp gespeeld. En er waren leerlingen die al zingend een bijdrage aan deze wandeling leverden.

Met begeleiding van vrijwilligers, die lampen bij zich hebben, gaan de wandelaars via het tunneltje onder de rondweg door naar boerderij Oud Willaer. Daar is de deel van een schuur ingericht voor de ontvangst van groepen kerstavondpadwandelaars. Strobalen liggen op de grond als bankjes voor de wandelaars, die kunnen kijken naar de kort film De Sneeuwman, terwijl in de versierde deel van de boerderij op een piano kerstliedjes gespeeld worden.

[PATROUSCHKA] Na de onderbreking gaan de wandelaars weer op weg. Langs de route ook potten met lichtjes, die de route over de bospaden markeren. Langs de oude schietbaan en de voormalige velden van Valleivogels arriveert iedereen op de Renessersteeg, om opnieuw een bospad op te wandelen en uiteindelijk te arriveren bij een schuurtje, waar is gezorgd voor een een kerstboom en lichtjes. Als de groep op houten bankjes heeft plaatsgenomen, leest Annie Geurts, met zwarte hoed en zittend in een grote stoel, het kerstverhaal. Het gaat over Patrouschka, een meisje dat het niet gemakkelijk heeft en regelmatig te vinden is op de vuilnisbelt om daar te kijken of er nog iets van haar gading is. Duidelijk is dat de leden van Platteland Anders, met zo'n dertig vrijwilligers, uit diverse geloofsgemeenschappen van Scherpenzeel, er alles aan gedaan hebben om deze kerstavondpadwandeling perfect voor te bereiden.

In boerderij Groot Schaik aan de Veenschoterweg is er naast glühwein, ook warme chocolademelk of koffie. Op de deel, aan de ene kant de koeien, die er al bij zijn liggen, aan de andere kant de kalfjes zingen leden van gospelkoor Masjiach kerstliederen. Daarna gaan de wandelaars terug naar De Breehoek, het eindpunt van de kerstavondpad wandeling.

In boerderij Groot Schaik naast glühwein en warme chocolademelk ook kertsliederen, gezongen door gospelkoor Masjiach.
In boerderij Oud Willaer naast de film De Sneeuwman ook gezellige pianomuziek.
Annie Geurts leest in het sfeervolle schuurtje het kerstverhaal.
advertentie