Afbeelding
Janneke Hek

Kip Kakel opent in De Breehoek

18 december 2018 om 16:31 lokaal

SCHERPENZEEL Reformatorische peuterspeelzaal Kip Kakel opent vanaf 1 januari haar deuren in de Breehoek. In de ruimte waar ook de Speel-o-theek gevestigd is, kunnen zestien peuters één of twee dagdelen per week terecht. Eigenaar Marja Visser heeft al twee vestigingen in Barneveld en opent nu een Scherpenzeelse locatie.

Janneke Hek

,,Een vriendin van mij startte in 2007 peuterspeelzaal Kip Kakel in Barneveld. Enige tijd erna kwam ik erbij en draaiden we ongeveer vijf jaar lang samen, totdat zij stopte. Er kwam in augustus 2017 een tweede vestiging in Barneveld. We zagen namelijk dat er een wachtlijst ontstond en dat maakte de keuze voor een tweede locatie logisch", aldus Visser.

BIJDRAGE Ook vanuit Scherpenzeel kozen ouders ervoor om hun kind naar de peuterspeelzaal van Visser in Barneveld te brengen. Kip Kakel heeft een 'reformatorische identiteit', wat onder meer tot uiting komt in het openen en sluiten van de morgen met gebed, de kinderen zingen en luisteren naar een bijbelverhaal.
Visser heeft al in 2012 geïnformeerd bij de gemeente Scherpenzeel of er een mogelijkheid was om Kip Kakel in het dorp te vestigen, maar er was geen financiële ruimte vanuit de gemeente. Sinds 1 januari vallen peuterspeelzalen onder de wet kinderopvang. Hierdoor is er minder subsidie vanuit de gemeente nodig, omdat ouders (wanneer ze beiden werken) een deel van de kosten kunnen terugvragen bij de belastingdienst. Voor ouders die niet beiden werken, stelt de gemeente een bijdrage beschikbaar. Visser rook opnieuw haar kans. In overleg met de gemeente Scherpenzeel bleken er nu wel mogelijkheden te zijn.


ALLEMAAL PLUSPUNTEN Een geschikte locatie vinden was de tweede uitdaging. Via een makelaar werd Visser gewezen op de ruimte in de Breehoek waar twee avonden per week Speel-o-theek de Vallei geopend is. Er is ook een buitenruimte direct aan verbonden waar de peuters bij mooi weer kunnen spelen. ,,De Breehoek is een bekende locatie en de ruimte is licht en ruim. Allemaal pluspunten wat mij betreft. Het is nu nog zaak om de ruimte zo in te delen dat we met een groep van zestien peuters aan de slag kunnen. De goedkeuring door de GGD ligt er al", aldus een tevreden Visser.

SCHOOLTIJDEN Kip Kakel richt zich op kinderen van 2,5 tot 4 jaar. Vanaf 2 jaar kunnen ouders hun zoon of dochter opgeven. Er is keuze tussen een of twee dagdelen. ,,Per 1 januari gaan we op dinsdag en woensdag open. Misschien dat er op termijn meer dagen bij komen. Tussen 8.30 en 8.45 uur kunnen de kinderen gebracht worden en om 11.30 uur kunnen ze weer worden opgehaald. Op woensdag kunnen de kinderen tot 12.00 uur blijven. We willen zoveel mogelijk aansluiten bij de schooltijden van de Wittenbergschool".

Er zijn inmiddels al kinderen opgegeven, zelfs al voor na de zomer van 2019. ,,Er is nog geen wachtlijst, maar tijdig opgeven is wel aan te raden". Opgave via info@kipkakel. Op www.kipkakel.nl is meer informatie over de werkwijze van Kip Kakel te vinden.

advertentie
advertentie