Een volle zaal bij de kerstviering van SWO.
Een volle zaal bij de kerstviering van SWO. Adriaan Hosang

SWO viert samen kerst

25 december 2018 om 07:59 lokaal

SCHERPENZEEL De belangstelling voor de kerstviering van de Senioren Welzijns Organisatie Scherpenzeel/Renswoude, maandagmiddag in Restaurant Boschzicht was groot. Zo'n 125 dames en heren mocht Riet Osnabrugge van de Ontspanningscommissie van SWO welkom heten. Ze stelde commissielid Corrie de Wild voor. Hierna was de microfoon voor SWO-voorzitter Chris van den Berg. Hij wees er op dat mensen met verschillende achtergronden deze middag aanwezig waren. Hij vroeg zich af wat kerst betekent. Van den Berg: ,,Kerst is het herdenken van de geboorte van Christus. Iets om met elkaar samen te vieren. Ook met kerst is het zaak om naar elkaar om te zien, ook naar hen die het dan juist minder prettig hebben.'' Ook de Scherpenzeelse burgemeester Corry van Rhee en Petra Doornenbal van Renswoude waren aanwezig. Na de sprekers klonk het Komt Allen tezamen. De Zingende Zussen openden met How Beautiful Are The Feet. Anna van de Kraats droeg een gedicht voor waarna de Zingende Zussen de aandacht opeisten via de vertolking van You Raise Me Up. Nel van de Kraats las het Kerstevangelie. De zussen zongen Halleluja gevolgd door een pianosolo van Chris Stellaart. Midden In De Winternacht zong men gezamenlijk en meteen na de pauze zongen alle aanwezigen Vol Van Pracht.

Jans de Kraats las een kerstverhaal. Jans legde ook uit dat de Zingende Zusjes echt zusjes zijn. In 2010 traden ze op voor hun zus Nel en man Roel. Toen ontstond het idee om samen te gaan zingen. Into My Heart werd gevolgd door een pianosolo van Chris Stellaart die vol overgave daar zijn eigen gevoel in gelegd had.

In het gedicht van Celia van de Kraats stond de geboorte van Christus centraal en aansluitend klonk Stille Nacht. Riet Osnabrugge bedankte de vier zussen en hun pianist voor de bijzonder en mooie bijdrage aan de Kerstviering en overhandigde een roos. Tot slot werd het Ere zij God staande gezongen en was er een kerstdiner.

Het Kerstdiner In Boschzicht ter afsluiting van de Kerstviering van SWO.
De Zingende Zussen tijdens de Kerstviering van SWO.
Een heerlijk Kerstdiner sloot de Kerstviering bij SWO af.
advertentie
advertentie