Afbeelding
Adriaan Hosang

Muzikale midwinter-wandeling

lokaal

RENSWOUDE De muzikale midwinterwandeling in Renswoude werd dit weekend voor de zevende keer gehouden. De organisatie was in handen van de Promotiecommissie en de Evangelisatiecommissie.

Het begon bij een fraai in de spotlights gezet kasteel. Op het plein een grote kerstboom met tal van feestelijk brandende lampjes. Thema was dit keer 'Open de staldeur'. De opening van de deze muzikale midwinterwandeling kwam voor rekening van de Dijkbloazers uit Lunteren die met hun midwinterhoorns zorgden voor dat specifieke, sonore geluid. Ook de Jachthoornblazers droegen hun steentje bij.

Na de inschrijving bij de poort, voor de volkstelling, ontmoetten deelnemers onderweg leden van de Evangelisatiecommissie die het kerstverhaal in beeld brachten. In het bos waren Jozef en Maria met de ezel op weg naar Bethlehem. Ook soldaten die wezen op de gevaren onderweg en gaven een soort zelfverdedigingscursus. Wijzen uit het Oosten gingen ook op pad om geschenken te brengen, dat waren chocolademuntjes voor de jeugd.

In de buurt van de duiventil waren herders te zien. Ze deden ook hun verhaal, gaven aan wat hun aanwezigheid beduidde. Herodes was ook op zoek naar het pasgeboren kindje. Hij wilde het doden. Een goochelaar gaf een interactief optreden in de bibliotheek waarbij kinderen betrokken werden bij de figuren die ze in het bos tegengekomen waren.

Orgelmuziek klonk in de kerk en optredens en samenzang met onder andere de zanggroep Cantare. Achter de kerk was de Grebbelounge met warme glühwein, chocolademelk, broodjes en drankjes. Ook konden belangstellenden bekijken hoe midwinterhoorns gemaakt werden terwijl scouting de kinderen broodjes en marshmallows liet bakken.

In de rij om ingeschreven te worden.
De Zanggroep
Wachters bij de poort, iedereen moest zich eerst inschrijven.
Herders in het kasteelbos.
De goochelaar in de bibliotheek wilde weten wat de kinderen onderweg gezien hadden.
De jachthoornblazer bij de Koepelkerk.
Broodjesbakken met scouting achter de Koepelkerk.
advertentie