Schooldirecteur Anne Suijdendorp in de Dorpsbeuk.
Schooldirecteur Anne Suijdendorp in de Dorpsbeuk. Janneke Hek

'Bingo Dorpsbeuk voor hele dorp'

lokaal

SCHERPENZEEL Alle inwoners van Scherpenzeel zijn op 14 januari welkom bij de bingo-avond van de Dorpsbeuk. De school houdt dan in partycentrum Boschzicht een bingo voor het nieuwe schoolplein. Lokale winkeliers stellen de prijzen beschikbaar. ,,Denk aan een DVD-speler, bonnen van kledingwinkels, verzorgingsproducten of een vogelhuisje", aldus Anne Suydendorp van de Dorpsbeuk.

Van 19.00 tot 21.00 uur kunnen mooie prijzen gewonnen worden. De bingo wordt gedraaid met een professioneel apparaat dat de school mag lenen van café De Prins. Leerlingen van de bovenbouw serveren koffie en thee met wat lekkers. ,,Het is de bedoeling dat we met elkaar een gezellige avond hebben waarbij het hele dorp welkom is. We vertellen graag wat meer over de plannen voor het schoolplein.'' Kosten voor deelname aan de bingo zijn 15,00 euro per persoon. De leerlingen zijn zelf langs winkels gegaan met de vraag of men prijzen beschikbaar wil stellen.

De teller voor het nieuwe schoolplein staat mede dankzij leerlingenacties op 30.000 euro. De school spaart al enige tijd voor de aanleg van een nieuw schoolplein. ,,Hier is veel geld voor nodig. Onze school wil het schoolplein openstellen voor de buurt, zelfs voor heel Scherpenzeel. Hierbij denken we aan ouderen die een jeu de boules-spel spelen of kinderen met een beperking die fijn en veilig spelen bij ons.'' Want de slogan van de school is niet voor niets 'Iedereen doet mee op de Dorpsbeuk'. De scholieren deden al een sponsorloop, hielden een startfeest en ook de opbrengst van de kerstmarkt in en om de school is voor het nieuwe plein. In de week voor de kerstvakantie werd een kerstmarkt op school gehouden. Met kerstspulletjes, een fotoshoot met de kerstman en een wensboom. Kinderen leverden lege flessen in en ook het geld hiervan gaat in het schoolpleinpotje.

Op www.funding-spelen.nl is een crowdfunding-actie gestart voor het schoolplein. Men kan doneren met een minimum van vijf euro. Ook hiermee hoopt Suydendorp geld binnen te krijgen voor het gewenste schoolplein.

De school telt honderdvijftig leerlingen en werkt volgens het concept vreedzame school. Hierbij wordt in het onderwijs ruimte gegeven aan de talenten die ieder kind heeft. Lesgeven vindt klasdoorbrekend plaats en er wordt in projectvorm gewerkt waarbij verschillende vakken aan bod komen. Voor het schoolplein wordt meegedacht door ouders en ook zeker door de leden van de kinderraad. Ieder jaar wordt hiervoor campagne gevoerd door kinderen. Ook het nieuwe schoolplein komt regelmatig voor in de verkiezingsprogramma's. Het schoolplein is op dit moment gedateerd en niet uitdagend genoeg vindt de Dorpsbeuk.

Opgeven voor de bingo kan door een envelop met vijftien euro en naam en adres in de brievenbus aan de Willaerlaan 99 te deponeren.

,,Vooraf betalen is gewenst, al is het ook mogelijk om aan de deur te betalen. Voor meer informatie mag men altijd bellen of mailen naar de Dorpsbeuk."

advertentie