Afbeelding
import

Volkstuinvereniging Scherpenzeel kijkt terug op 'vruchtbaar' jaar

lokaal

SCHERPENZEEL De Volkstuinvereniging Scherpenzeel kijkt terug op een vruchtbaar jaar. Ondanks de langdurige droogte. viel de opbrengst uiteindelijk toch weer mee, zo laat de vereniging weten in een persbericht.

,,Net als voorgaande jaren hebben we ook in 2018 anderhalve tuin beschikbaar gesteld voor verbouw van gewassen voor de voedselbank Woudenberg/Scherpenzeel. Er zijn dan ook weer vele kilo's aardappelen, bieten, sperziebonen, snijbonen, rode kolen en boerenkool afgeleverd bij de voedselbank.´´ Ook dit jaar wordt groente verbouwd voor de voedselbank.

In het afgelopen jaar zijn er enkele nieuwe leden bijgekomen. ,,Maar we hebben in 2019 een aantal tuinen beschikbaar voor nieuwe leden, die zich kunnen aanmelden bij het secretariaat via volkstuinscherpenzeel@gmail.com.´´

Voor de Scherpenzeelse volkstuinvereniging wordt 2019 een spannend jaar. ,,We hopen van de gemeente hopen te vernemen dat we op de huidige locatie aan de Nieuwstraat kunnen blijven. Verplaatsing van de moestuinen is zeer ingrijpend en zal zeker veel oudere leden kosten, omdat het veel energie kost en het weer een aantal jaren duurt voordat alle gewassen aanslaan.´´

In februari vindt de algemene ledenvergadering plaats van de vereniging,met onder meer een lezing over het belang van insecten voor de moestuin.

advertentie
advertentie