SWO verzorgt een basiscursus koken voor vrouwen
SWO verzorgt een basiscursus koken voor vrouwen Harry Koelewijn

Praktische kookcursus niet voor mannen, maar voor vrouwen

27 januari 2019 om 08:07 lokaal

SCHERPENZEEL Deze keer niet voor mannen, maar nadrukkelijk voor vrouwen. SWO Scherpenzeel-Renswoude verzorgt in maart en april een basiscursus koken voor vrouwen. ,,Voor de kookcursussen die we doorgaans voor mannen verzorgen, gingen zich ineens ook vrouwen opgeven´´, licht Rianne van Ginkel van SWO toe. ,,Daarbij ging het om vrouwen van alle leeftijden en dwars door de hele samenleving heen. Dus vandaar deze cursus specifiek voor vrouwen. We hebben nog wel overwogen om een gemengde cursus te verzorgen, maar daar bleek opvallend genoeg juist geen animo voor.´´  

De cursus wordt gegeven door David Beeldsnijder en Peter de Wild. Doel van de praktische cursus is het leren van de basisvaardigheden van het koken van een lekkere en gezonde maaltijd. Deelnemers leren hoe groente moet worden bereid, hoe vlees moet worden gebraden en wat de planning van het koken is. De cursus bestaat uit vijf lessen met elk een eigen thema. Die vinden plaats op de donderdagen 7, 14, 21, 28 maart en 4 april van 19.00 uur tot circa 22.00 uur. Inloop vanaf 18.45 uur. Locatie is Boerderij 'Veldhoef',  Kolfschoten 14, Scherpenzeel.

De cursus kost 100 euro per persoon (inclusief ingrediënten). Op zaterdag 13 april is ter afsluiting van deze cursus een diner. De maaltijden die bereid worden op de lesavonden worden gezamenlijk genuttigd; wat overblijft kan mee naar huis worden genomen.

Meer informatie is te verkrijgen bij het Servicepunt via 033-277 8898 of via de mail servicepunt@swo-sr.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie