Afbeelding
Woonstede|

Seniorenwoningen Parklaan officieel in gebruik genomen

19 april 2019 om 09:25 lokaal

SCHERPENZEEL De 24 seniorenappartementen aan de Parklaan in Scherpenzeel zijn donderdag 18 april op feestelijke wijze officieel in gebruik genomen. Er stond een grote feesttent op de parkeerplaats van het gebouw. Alle bewoners en betrokkenen bij het project waren uitgenodigd voor een hapje en een drankje. Directeur van Woonstede, Marian Teer en wethouder Henny van Dijk hielden een korte toespraak.

De 24 appartementen aan de Parklaan zijn onderdeel van de woonservicezone Weijdelaer. Dit gebied wordt door Woonstede samen met de gemeente Scherpenzeel ontwikkeld. Binnen het plan staan zorg en de dienstverlening aan de bewoners centraal, zodat bewoners langer zelfstandig kunnen wonen. Wethouder Henny van Dijk: "Met name de locatie van deze appartementen is bijzonder. De keuze voor een aangename tijdbesteding is geweldig; aan de ene kant het winkelcentrum, aan de overzijde het vermaak en dineren binnen het Huis in de Wei en tot slot kunt u linksom een prachtige wandeling maken langs de vijver en zo lang de gezondheid het toelaat, door het park. Kortom een toplocatie. Wij wensen de bewoners heel veel woongenot."


Alle appartementen zijn aardgasloos en zijn aangesloten op zonnepanelen en water-luchtwarmtepompen die op het dak liggen. Hierdoor zijn de woningen zo energiezuinig als mogelijk en vallen energiekosten laag uit voor bewoners. De huurprijs van de appartementen is €597,29. Marian Teer, directeur Woonstede: "De nieuwe bewoners zijn gemiddeld 78 jaar en komen allemaal uit Scherpenzeel. We zijn trots dat we deze bewoners met een zorg- of medische indicatie een betaalbare woning kunnen bieden op deze prachtige plek bij de winkels en aan een mooi park." Met de komst van de appartementen voegt Woonstede 24 appartementen toe aan het bezit in Scherpenzeel.

In februari 2018 werd de bouw gestart. Met het bouwrijp maken van de grond meegerekend heeft de bouw dus iets langer dan een jaar geduurd. Het appartementengebouw aan de Parklaan vormde fase 2 van woonservicezone Weijdelaer. Fase 3 is de komst van nog eens 20 tot 24 appartementen aan de Dorpsstraat. Binnenkort is er meer bekend over de invulling en vormgeving van het terrein.

advertentie
advertentie