Het echtpaar Van Kommer met burgemeester De Vries.
Het echtpaar Van Kommer met burgemeester De Vries. Janneke Hek

'Het begon achterop de fiets'

4 juni 2019 om 08:05 lokaal

SCHERPENZEEL Een geheim voor hun huwelijk hebben ze niet. ,,Geven en nemen. En vooral je eigen dingen blijven doen".

Het echtpaar Teus en Marijke van Kommer was 30 mei vijftig jaar getrouwd. En ze zijn inmiddels echte Scherpenzelers. Burgemeester Harry de Vries feliciteerde het bruidspaar thuis met dit gouden jubileum.

DRAAIER Het stel kent elkaar van hun toenmalige werk bij Philips. Hij als draaier en zij op de afdeling administratie. Het bleek dat Teus iedere dag door haar straat fietste op weg naar zijn werk. Toen de vonk oversloeg, stapte Marijke geregeld bij hem achter op de fiets.

,,Hoe we uiteindelijk verliefd werden, is een bijzonder verhaal. We zijn beiden niet gelovig, maar bij ons hield de rooms-katholieke kerk regelmatig dansavonden voor jongeren. Vrienden van ons gingen daar naartoe en vroegen ons mee. Bij de entree werd gevraagd om de naam van de pastoor of kapelaan. Als je die wist mocht je naar binnen. Marijke en ik leerden de namen uit ons hoofd en kwamen zo binnen. Die avond hebben we gedanst en inmiddels zijn we vijftig jaar getrouwd", glimlacht Teus van Kommer.

SCHERPENZELERS Het echtpaar Van Kommer streek na het trouwen neer in een bovenwoning in Hilversum. ,,We wilden graag een huis kopen en kochten daarom iedere zaterdag een Telegraaf. Hierin stonden geregeld advertenties voor nieuwbouwprojecten. Echter niets van onze gading. Toen Marijkes ouders vijfentwintig jaar getrouwd waren, gingen we uit eten in Ede. Onderweg naar het restaurant reden we door Scherpenzeel. Dat sprak ons direct aan. We gingen wonen op de Paulus Potterlaan en zo werden we Scherpenzelers. Later kwam er een kavel vrij op de Burgemeester Heijsingel waar we samen met onze toenmalige buren een twee-onder-een-kap bouwden. Hier wonen we nog steeds met veel plezier".

Marijke van Kommer is actief bij de VVV Scherpenzeel en ze geniet hiervan. ,,Onlangs hebben we nieuwe fietsroutes door het dorp uitgezet. Dat vind ik leuk om te doen. Ons dorp heeft veel te bieden, qua natuur en voorzieningen. En de Breehoek is een mooi startpunt voor een wandeling of fietstocht".

BLAUWEN Er werden drie zoons geboren. Ze wonen alledrie met hun vrouw en kinderen in Scherpenzeel. ,,Mijn vrouw wilde graag een dochter, maar ik zei: 'de meiden komen vanzelf, in de vorm van schoondochters', en dat was ook zo.''

Teus van Kommer was fanatiek voetballer, eerst in Hilversum, later in Scherpenzeel. ,,Ook onze zoons zijn gek op voetbal. Ikzelf heb er wat minder mee", geeft de bruid aan. Van Kommer was betrokken bij v.v. Scherpenzeel en is hier nog vaak te vinden. Ook zijn zoons en kleinkinderen houden van voetbal. Naast de Blauwen heeft Feijenoord het hart van Van Kommer. Dit leverde een mooi gesprek op met burgemeester De Vries, een fervent Ajax-supporter, over de op het nippertje verloren Champions League-wedstrijd.

Het bruidspaar vierde zijn jubileum met het hele gezin in een vakantiepark in Limburg. Op Hemelvaartsdag werd het feest dunnetjes overgedaan met een warm en koud buffet voor familie en vrienden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie