De nieuwe plek van het clubhuis
De nieuwe plek van het clubhuis Scouting Scherpenzeel

Scouting Scherpenzeel e.o. heeft nieuwe locatie

15 juni 2019 om 13:11 lokaal Deel je nieuws

Scouting Scherpenzeel en omstreken is zeer verheugd dat de gemeente mee wil werken aan de realisatie van het tweede clubhuis aan de Breelaan in Scherpenzeel.

In augustus 2017 heeft een gedeelte van Scouting Scherpenzeel e.o. haar vertrouwde plekje aan de Koepel noodgedwongen moeten verlaten. Twee van de vier speltakken die daar zaten, hebben (tijdelijk) het witte boerderijtje aan de Nieuwstraat betrokken, één speltak is naar de Paddenburcht (het andere clubhuis van Scouting Scherpenzeel) gegaan en één speltak is helaas, voorlopig, opgeheven.

Sindsdien zijn er vele gesprekken met de gemeente gevoerd over de mogelijkheden voor een nieuwe locatie waar een tweede clubhuis gebouwd kon en mocht worden. Scouting had haar oog laten vallen op de grond rond de retentievijver aan de Breelaan aansluitend aan het terrein van de Paddenburcht. Zij hebben hiervoor in juni 2018 een plan ingediend bij het College van Burgemeester en Wethouders.

Scouting heeft het bericht ontvangen dat het College positief heeft besloten en dat de grond gebruikt mag gaan worden. Hierdoor gaat een lang gekoesterde wens van de vereniging in vervulling. In januari 2018 zijn de toenmalige twee verenigingen (Vallei- en Willaergroep) samen verder gegaan als Scouting Scherpenzeel en omstreken. Door het kunnen gaan gebruiken van de grond komt nu de gehele vereniging daadwerkelijk bij elkaar te zitten in een mooi en uniek gebied dat uitermate geschikt is voor Scouting.

De hoop is het clubhuis in gebruik te kunnen gaan nemen in juni 2021 als het huurcontract voor de boerderij afloopt. Scouting gaat nu hard aan het werk om de financiën en sponsoring voor de bouw rond te krijgen.

De retentievijver
advertentie
advertentie