Opa's, oma's, vaders, moeders en leerlingen kijken en luisteren.
Opa's, oma's, vaders, moeders en leerlingen kijken en luisteren. Adriaan Hosang

Tijger op camping met stuk vlees gelokt

22 juli 2019 om 20:11 lokaal

RENSWOUDE Ter afsluiting van het schooljaar 2018-2019 kregen de leerlingen van groep 6 van christelijke basisschool De Borgwal donderdagmiddag alle aandacht.

Op het plein achter de school verzorgden zij het afsluitmoment van het schooljaar met 'Paniek op de camping'. Vader, moeders, opa’s, oma’s maar ook broertjes en zusjes kwamen kijken en luisteren. Op die camping een Pizzahut, een bank en niet te vergeten een camping, die een duidelijk rol speelden in het geheel.

GEGIL OM EEN SPIN Juf Annet Rozema: ,,houdt je maar vast, er gaat het één en ander gebeuren”, doelende op wat er zich rond 'Paniek op de camping' zou gaan afspelen.

Vanuit een tent op de camping klonk er ineens gegil. Twee meisjes gilden omdat ze een spin ontdekt hadden. Dat euvel was snel verholpen en dus zong men samen 'Ik ben dapper op de camping'.

Op het terrasje bij de Pizzahut waren twee dames komen zitten. De serveerster vroeg wat ze wilden nuttigen. Een pizza salami en een pizza olijf werd het. Maar de pizza olijf viel niet echt in de smaak. Dat bleek wel uit de reactie van de klant, die opmerkte: ,,Dat had ik niet verwacht, maar ach, ik probeer het wel”.

TWEE TIJGERS Nee, echt lekker bleek die niet te zijn. Nadat de kinderen weer gezamenlijk hadden gezongen, klonk er ineens ,,Help, help”. Er bleek brand te zijn bij de Pizzahut. Even later verscheen de brandweer. De brandslang was een tuinslang, maar er kwam water uit, en even later was de brand weer onder controle.

Op de camping logeerden ook twee jongens die het plan hadden opgevat op een nachtwandeling te gaan maken. Alleen was er niet zoveel aan. Daarom gingen ze naar de tent van 'de trutten', want dat zou het allemaal toch een stuk romantischer maken. En dus werden 'de trutten' gewekt. Twee tijgers, die de camping op geslopen waren bezorgden de trutten bange uurtjes, maar Dennis en Teun toonden hun ware karakter en wisten de tijgers met een stuk vlees te lokken.

Tot slot was er ineens nog een inbraak op de bank door een geel/blauw monster een 'minion', het zwaailicht maakte dat duidelijk. De dief probeerde weg te komen, maar hij werd gepakt door Robin. Tot slot zong iedereen 'Ik ben dapper, dapper net als David' en werd het schooljaar, na gebed, afgesloten.

De overvaller, in blauw/geel, rent net de hoek om.
De tijger sluipt de tent in op de camping.
Het serveren van pizza's.
Brand in de Pizzahut.
advertentie
advertentie