Het nieuwe clubhuis komt naast de retentievijver aan de Breelaan.
Het nieuwe clubhuis komt naast de retentievijver aan de Breelaan. Scouting Scherpenzeel

Scouting Scherpenzeel e.o. zoekt geld

lokaal Deel je nieuws

Onlangs is het bestemmingsplan voor het nieuwe terrein van Scouting Scherpenzeel e.o. bij de gemeente ter inzage gelegd. Dit houdt in dat de vereniging weer een stap verder is bij het bouwen van een nieuw clubhuis en het ontwikkelen van een groot scoutingterrein aan de Breelaan. De bouwplannen zijn inmiddels in zeer ver gevorderd stadium. Alleen zit er nog een gat in de begroting en de gemeente wil, voordat zij de beloofde lening definitief gaat toezeggen, bevestiging dat de rest het benodigde geld er ook daadwerkelijk gaat komen. En dat is, mede door de coronacrisis, nog een onzekerheid.

Scouting heeft al veel acties gedaan maar juist op het moment dat er een aantal grotere evenementen georganiseerd zouden worden, brak de coronacrisis uit en moesten deze worden geannuleerd. Hierdoor lopen zij dus veel geld, waar min of meer op gerekend was, mis. Daarom is Scouting Scherpenzeel e.o. een crowdfunding gestart die te vinden is op https://www.steunscouting.nl/project/scouting-scherpenzeel-e-o-heeft-een-nieuw-clubhuis-nodig. Hier kunnen kleine en grote bedragen worden gedoneerd maar ook is de mogelijkheid een stukje van het nieuwe gebouw te doneren zoals een toilet, mengkraan of een dakspant. Als tegenprestatie wordt de (bedrijfs)naam van de donateur vermeld. Bij grotere donaties is het altijd mogelijk hierover in gesprek te komen. Er is afgelopen week ook een speciale website online gekomen waar alles over de nieuwbouw en  acties te vinden is:  http://www.nieuwbouwscoutingscherpenzeel.nl/

Scouting Scherpenzeel e.o. is een vereniging met ongeveer 200 leden en heeft een behoorlijk grote wachtlijst voor kinderen die ook graag een plekje binnen deze groep zouden willen hebben. De vereniging heeft nog steeds het streven om het nieuwe gebouw in het najaar van 2021 in gebruik te gaan nemen maar dan moet wel het benodigde bedrag (zo goed als) binnen zijn. Daarom doet men acties om dit te bereiken.

Scouting Scherpenzeel e.o. is in 2018 ontstaan uit de twee scoutingverenigingen die in Scherpenzeel waren, namelijk De Vallei- en De Willaergroep. Deze laatste had haar stekje al sinds meerdere decennia op een prachtig stukje terrein op De Koepel. Helaas heeft de eigenaar van de grond besloten dat de vereniging weg moest en in 2017 hebben zij deze, met pijn in het hart, moeten verlaten. Er was geen nieuwe permanente locatie beschikbaar en zitten twee van de vier speltakken van de voormalige Willaergroep nu in een oud boerderijtje waar zij in juni 2021 ook weer uit moeten.

Het terrein waar het nieuwe clubhuis moet komen te staan.
advertentie