Afbeelding
Zorggroep ENA

Kwaliteitscertificaat zorg voor Huis in de Wei

25 april 2018 om 10:53 lokaal

SCHERPENZEEL Woonzorgcentrum Huis in de Wei in Scherpenzeel heeft opnieuw het kwaliteitscertificaat van Lloyd's Register gekregen en voldoet aan de Europese norm gericht op eisen voor zorgprocessen. Datzelfde geldt voor twee andere locaties van zorgorganisatie ENA, Nieuw Avondrust in Voorthuizen en Ruimzicht in Barneveld. 

Drie jaar geleden kreeg Huis in de Wei ook al het certicaat. De nieuwe toekenning betekent dat de Scherpenzeelse instelling aan alle relevante eisenvoldoet die aan het kwaliteitsmanagementsysteem worden gesteld voor de zorg en dienstverlening aan cliënten, ntoinette van Dam, kwaliteitscoördinator van zorggroep ENA uit.  ,,Wij zijn met heel veel dingen bezig, om zo goed mogelijke kwaliteit van zorg en dienstverlening te kunnen leveren. Als je goed in kaart brengt waarmee je als organisatie bezig bent, weet je ook waar je eventueel moet bijsturen. Wij hebben met de keuze voor Lloyd's Register een onafhankelijke partij een kijkje in onze keuken gegeven en zijn getoetst op landelijke eisen. De toekenning van dit kwaliteitscertificaat is een bevestiging dat wij met zorg en welzijn aan onze cliënten op de goede weg zitten. Ook voor de buitenwereld is het zo zichtbaar."

De drie locaties hebben een intensief intern proces doorlopen. ,,Er is door Lloyd's onder meer nauwkeurig gekeken naar zorg, hygiëne, risico's en deskundigheid. Vervolgens vonden gesprekken met medewerkers, management en cliënten - vertegenwoordigd in de cliëntenraad - plaats. Ook OR-leden zijn bevraagd waarin onderwerpen als 'transparantie' en
'samenwerking met de Raad van Bestuur' niet zijn geschuwd.´


Lloyd's Register heeft het certificaat inmiddels uitgereikt. Volgens het professionele rapport is zorggroep ENA ambitieus. ,,Zorggroep ENA gebruikt het kwaliteitsmanagementsysteem om goed in te kunnen spelen op alle veranderingen, die plaatsvinden. Ook het systeem van zelforganiserende teams verloopt naar tevredenheid. De zorginstelling kijkt goed naar risico's, maar ook kansen. Tot slot, wij hebben mooie voorbeelden gezien van continu bezig willen zijn met die verbetering, zoals de zelforganisatie, het kwaliteitsplan, duurzaam ondernemerschap en ook de klanttevredenheid."

advertentie
advertentie