Buitenschilders in actie.
Buitenschilders in actie. Martin Vermul

Buitenschildeweek

28 mei 2023 om 11:25 Lokaal Deel je nieuws

BUITENSCHILDERWEEK - LEUSDEN EN WOUDENBERG

Van maandag 3 t/m vrijdag 7 juli 2023 wordt voor de 25e keer de jaarlijkse buitenschilderweek Leusden - Woudenberg georganiseerd.

Dit is een jubileum en een eerbetoon aan de (overleden) initiatiefnemer

en Vrije Kwast, de Leusdense schilder Antoine van den Wildenberg.

Na 25 jaar zijn deze buitenschilderweek en de expositie in het najaar een begrip geworden in Leusden, Woudenberg en de wijde omgeving.

Iedereen die van schilderen houdt kan meedoen. Je kunt net zo vaak mee als je wilt; één dag, enkele dagen, of vijf dagen. Deelname is gratis en je hoeft je niet van te voren aan te melden. Iedereen is welkom, amateurs en professionals. 

De eerste dag, maandagmorgen 3 juli, verzamelen we van 10.30 tot 11.00 uur op de eerste locatie waar ook de mooie schilderplekken voor  de rest van  de week  bekend gemaakt worden. De eerste schilderlocatie is nu nog niet bekend maar informatie hierover volgt tijdig in de media. Zo nodig tegen die tijd even bellen of mailen naar de organisatoren.

Iedereen neemt zelf eigen (schilder)-spullen mee zoals doek, penselen, verf, ezel, fototoestel, een lunchpakketje en een goed humeur.

Er wordt geen les gegeven maar lekker kletsen over kunst en het schilderen kan natuurlijk altijd. We helpen zo nodig elkaar. Het kenmerk van deze week is; buiten zijn en schilderen, genieten en ontmoeten.

Later in het jaar wordt er een expositie georganiseerd van de gemaakte werken waar altijd veel bezoekers komen. 

De organisatie van beide evenementen is weer in volle gang.

Organisatoren zijn: Carel Wiggerman uit Leusden, Wanda Landwaart uit Stoutenburg, Patricia de Jonge uit De Glind  (alle drie lid van de Vrije Kwasten), Martin Vermeul uit Woudenberg (lid van “de Kunstberg”) en Geke Steenmetz kunstenares uit Amersfoort

Inlichtingen bij:

Wanda Landwaart: 033-4940981 (wandalandwaart@gmail.com)

Carel Wiggerman: 033 4944254  (carel.wiggerman@gmail.com)

Instagram: @buitenschilderweek.leu.wou

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie