Melchior Esser is nieuwe politiechef Scherpenzeel

20 sep, 09:12 Maatschappelijk Eigen foto
Melchior Esser
Melchior Esser

SCHERPENZEEL Melchior Esser (34) is benoemd tot de nieuwe politiechef van het basisteam Veluwe Vallei Noord, waaronder de gemeenten Barneveld, Nijkerk en Scherpenzeel vallen. Hij volgt daarmee Harrie Wilbrink op, die eerder dit jaar met pensioen ging.

Esser volgde tussen 2009 en 2013 de politieacademie in Apeldoorn, waarna hij aan de slag ging als Senior GGP (gebiedsgebonden politie) bij de regionale eenheid Oost-Nederland. ,,Als politiekundige heb ik op verschillende afdelingen binnen de politie ervaring op kunnen doen”, zegt hij. ,,Van de noodhulp tot aan beleids- en kwaliteitsprojecten. Vanaf 2013 was ik werkzaam bij de afdeling Conflict & Crisisbeheersing.” Hier hield Esser zich vooral bezig met evenementen, en bewaken en beveil..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.