‘Suikertaks alleen onvoldoende in strijd tegen kilo’s

12 jan, 07:45 Maatschappelijk ANP
Afbeelding

SCHERPENZEEL Elk jaar is het weer een populair voornemen voor het nieuwe jaar: afvallen. Ook het nieuwe kabinet wil een gezondere levensstijl stimuleren middels het idee van een belasting op suikerhoudende producten. “Het wordt tijd dat de overheid iets gaat doen”, zegt internist en diabetoloog Hanno Pijl. 

Bijna de helft van de Nederlanders heeft te maken met overgewicht, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Mannen hebben vaker overgewicht dan vrouwen: 54 tegen 48 procent. Vrouwen hebben daarentegen vaker obesitas dan mannen, 16 procent tegen 13 procent. Obesitas is een chronische vorm van overgewicht die gekenmerkt wordt door overmatige vetopstapeling in het lichaam. 

In de gemeente Scherpenzeel heeft 53,6 procent van de volwassen inwoners overgewicht. Daarmee zijn de inwoners van Scherpenzeel zwaarder dan de gemiddelde Nederlander.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.