‘Al veertig Oekraïense vluchtelingen in Renswoude’

14 mrt, 12:21 Maatschappelijk Robert Pelt
Burgemeester Petra Doornendal spreekt met inwoners Renswoude over opvang en hulp aan vluchtelingen Oekraïne.
Burgemeester Petra Doornendal spreekt met inwoners Renswoude over opvang en hulp aan vluchtelingen Oekraïne.

RENSWOUDE In de gemeente Renswoude worden al Oekraïense vluchtelingen opgevangen  ,,Zover we weten, zijn er al circa veertig vluchtelingen ondergebracht in Renswoude’’, laat gemeentevoorlichter Robert Pelt namens de gemeente weten.

De vluchtelingen komen op verschillende manieren naar Renswoude. ,,Om te misstanden te voorkomen, probeert de burgemeester (Petra Doornenbal, red.) zoveel als mogelijk de locaties persoonlijk te bezoeken om te zien of het wel veilig is en om met de onderdak-verschaffers te bespreken waar er ondersteuning nodig is.’’

,,Bij voorkeur willen we de vluchtelingen zelfstandige woonruimte verschaffen. Daarnaast zijn we bezig om kinderopvang, onderwijs en dagbesteding voor de vluchtelingen op te zetten. Dit g..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.