Villa gemeentehuis in beeld als opvanglocatie Oekraïners

14 mrt, 16:41 Maatschappelijk Foto Rinus van Denderen
Gemeentehuis Scherpenzeel.
Gemeentehuis Scherpenzeel.

SCHERPENZEEL De gemeente Scherpenzeel wil de Villa van het gemeentehuis beschikbaar gaan stellen voor de opvang van vluchtelingen uit de Oekraïne. Nog deze week zullen aannemers benaderd gaan worden voor offertes om het huidige kantoorpand snel om te bouwen tot een tijdelijke woon/opvangvoorziening.

Burgemeester Wimar Jaeger: ,,We nemen graag onze verantwoordelijkheid om deze oorlogsvluchtelingen een veilige plek te bieden. De nood is enorm. We slaan de handen in een om met elkaar goede, veilige en waardige opvang te regelen. De Villa kan op korte termijn geschikte worden gemaakt dus daarvoor treffen we intern maatregelen om dit mogelijk te maken. En met alle medewerking, want vluchtelingen verdienen een warm onthaal.”

BREEHOEK Naast de Villa van het gemeentehuis zijn er bij de gemeente ook opties in beeld voor de opvang van oorlogsvluchtelingen voor de wat langere termijn op locaties van 15-50 mensen. Hierover zijn inmiddels ook al gesprekken met eigenaren gevoerd. De verwachting is dat besluiten over deze locaties ..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.