Roxane van Iperen hield lezing tijdens Boekenweek

22 apr, 08:56 Maatschappelijk Joke van der Heide
Roxane van Iperen begon haar verhaal over hoe het mogelijk is dat er na de Tweede Wereldoorlog opnieuw een oorlog is in Europa.
Roxane van Iperen begon haar verhaal over hoe het mogelijk is dat er na de Tweede Wereldoorlog opnieuw een oorlog is in Europa.

SCHERPENZEEL Op uitnodiging van de Rotary en bibliotheken van Scherpenzeel en Woudenberg heeft Roxane van Iperen een lezing gehouden tijdens de Boekenweek. Zij is de 15e schrijver op rij van dit initiatief om ieder jaar een schrijver van naam en faam uit te nodigen.

In een uitverkochte zaal boeide Roxane van Iperen de 200 bezoekers met haar verhalen. Zij stond niet achter een katheder, maar zat in een stoel. ,,Dat geeft mij een Sinterklaasgevoel. Helemaal met mijn dokterstas uit de vorige eeuw. Daarin zitten cadeautjes, zoals mijn boeken en foto’s van de ondergedoken kinderen uit ‘Hooge Nest’.”

CADEAUTJES Dat waren niet de enige cadeautjes voor het publiek. Aan de hand van verhalen over onderzoeken voor haar boeken gaf zij haar visie op belangrijke momenten in de geschiedenis. Marieke Gaasbeek, voorzitter Rotary Scherpenzeel-Woudenberg, bedankte haar na afloop hiervoor. ,,We hebben echt iets om over na te denken”, zei zij. Deze keer waren er ook een aantal jongeren, die lachend door ..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.