Veel obstakels voor mensen met beperking

29 apr, 06:09 Maatschappelijk ANP
In veel gemeenten komen mensen met een beperking nog heel wat obstakels tegen.
In veel gemeenten komen mensen met een beperking nog heel wat obstakels tegen.

SCHERPENZEEL In veel gemeenten komen mensen met een beperking nog heel wat obstakels tegen. ,,Er is nog veel werk aan de winkel”, zegt Inge Redeker van kennisorganisatie voor zorg en ondersteuning Vilans. Donderdag staat de geleidehond, een belangrijk hulpmiddel voor mensen met een visuele beperking, in het zonnetje tijdens de Internationale Dag van de Geleidehond.

,,De strijd voor een volledig inclusieve maatschappij voor mensen met een handicap is nog lang niet gestreden”, zegt Redeker. Zij werkt aan de verbetering van inclusie van mensen met een beperking. Inclusie gaat over meedoen en erbij horen in de samenleving. Redeker hoort en ziet waar mensen met een beperking nog dagelijks tegenaan lopen. ,,Het ligt aan je beperking waar je d..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.