Monsterklus geklaard: Voormalig Aldipand klaar voor vluchtelingenopvang

6 mei, 15:46 Maatschappelijk Margreet Hendriks
Afbeelding

SCHERPENZEEL Het voormalige onderkomen van de Aldi-supermarkt en de naastgelegen bloemenwinkel aan de Dorpsstraat/Vijverlaan zijn van binnen niet meer terug te kennen. De gemeente heeft de ruimtes, samen met een legertje vrijwilligers, in korte tijd weten om te bouwen tot een grote zaal met min of meer afgescheiden vierpersoonsslaapvertrekken en meerdere gezellig ingerichte en aangeklede verblijfsruimten. Vrijdag levert het Rode Kruis de veldbedden aan en is de tijdelijke crisisnoodopvang voor vluchtelingen uit de door oorlog geteisterde Oekraïne in feite klaar voor gebruik.

,,Ik ben enorm dankbaar voor de geweldige hulp die wij hebben gehad van zoveel inwoners om dit in korte tijd voor elkaar te krijgen’’, vertelt projectcoördinator Els de Wit van de gemeente Scherpenzeel. De beleidsambtenaar Veiligheid draaide in de afgelopen weken lange werkdagen om alle werkzaamheden en voorbereidingen in goede banen te leiden. Er moest dan ook ontzettend veel worden geregeld en verzameld. Klusteams ontfermden zich over allerlei reparatiewerkzaamheden in het al geruime tijd leegstaande pand, het afplakken van de grote ramen van het supermarktpand en het plaatsen van palen waartussen grote doeken zijn opgehangen om de afgescheiden slaapvertrekken te creëren. 

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.