‘Zo lang chalets nodig zijn blijven ze staan’

17 mei, 06:47 Maatschappelijk Adriaan Hosang
Doornenbal: ,,Er komt nu een aantal chalets, tijdelijke woningen, die we bestemmen voor mensen uit Oekraïne.''
Doornenbal: ,,Er komt nu een aantal chalets, tijdelijke woningen, die we bestemmen voor mensen uit Oekraïne.''

RENSWOUDE Een kleine plaats als Renswoude heeft relatief gezien al heel wat vluchtelingen uit Oekraïne onderdak geboden. 

Ook het gemeentebestuur in Renswoude trekt zich het lot van de mensen uit Oekraïne aan. Voor hen is onderdak nodig. Je kan dan denken aan leegstaande gemeentelijke huurwoningen, maar die zijn er ook niet in overvloed en ook anderen zitten op een huurwoning te wachten. 

TIJDELIJKE WONINGEN Burgemeester Petra Doornenbal: ,,Om nu te voorkomen dat je eigen inwoners op het laatste plan komen, is er gekozen voor een andere oplossing. Er komt nu een aantal chalets, tijdelijke woningen, die we bestemmen voor mensen uit Oekraïne. De eerste drie verrijzen nu aan de Meidoornlaan. Dat kon dankzij een ondernemer d..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.