‘Je moet stevig in je schoenen staan voor dit werk’

20 mei, 12:07 Maatschappelijk Dierenambulance Woudenberg en Omstreken
Het team van Dierenambulance Woudenberg en Omstreken.
Het team van Dierenambulance Woudenberg en Omstreken.

SCHERPENZEEL/WOUDENBERG Het begon met twee dierenliefhebbers die dieren wilden redden, inmiddels heeft Dierenambulance Woudenberg en Omstreken een groep van 26 vrijwilligers. Dagelijks zetten zij zich in om dieren in nood te helpen. ,,We zijn meer dan een stel gekkies die enkel achter diertjes aanlopen.’’

Het verhaal begon bij Ingrid Schutte en Anita Schellingerhout die zich afvroegen hoe het gesteld was met de hulpverlening aan gewonde dieren in Woudenberg. In De Woudenberger van 18 maart 1997 verscheen een oproep waarin mensen werd gevraagd hun medewerking te verlenen in de vorm van vrijwilliger, sponsor, donateur of leverancier van materialen. Er werd door veel mensen enthousiast gereageerd en zo is op 11 april 1997 de Stichting Dier..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.