Wielrenners in actie voor MAF: ‘We tikken alle provincies aan’

16 jun, 12:19 Maatschappelijk Eigen foto
Hans de Graaf, Rinie Geijtenbeek, Henk van Duinkerken, Wim Göbel, Erik Veldhuizen, Wim Veldhuizen, Dirk Verbeek en enkele gastrijders rijden zaterdag 420 kilometer voor het goede doel.
Hans de Graaf, Rinie Geijtenbeek, Henk van Duinkerken, Wim Göbel, Erik Veldhuizen, Wim Veldhuizen, Dirk Verbeek en enkele gastrijders rijden zaterdag 420 kilometer voor het goede doel.

RENSWOUDE/SCHERPENZEEL Zeven mannen uit Scherpenzeel, Renswoude, Woudenberg, Veenendaal en Rhenen gaan een grote fietsuitdaging aan. Zaterdag 18 juni gaan de sportievelingen al fietsend de twaalf provincies van Nederland aantikken, een tocht van een dag waarin ze 420 kilometer zullen gaan rijden. Met deze uitdaging halen ze geld op voor de Scherpenzeelse familie Reijnoudt. Die gaat zich de komende jaren inzetten voor non-profit vliegmaatschappij MAF, die meer dan 2000 hulporganisaties vervoert naar slecht bereikbare plekken in nood.

De zeven mannen zijn duidelijk wielrenliefhebbers en voeren hun sport uit in de lokale teams van Nijborg, Het Scherpe Woud en de Polstars. Al meer dan drie jaar hadden de mannen het erover om deze tocht te maken waarin alle provincies aangetikt worden. Toch bleef het plan langs de zijlijn liggen. Dirk Verbeek kwam in contact met Gerbrand Reijnoudt en wist de sportieve uitdaging van de wielrenners en de levensverrijkende uitdaging van de familie Reijnoudt met elkaar te verbinden.


ONDER DE INDRUK ,,Ik was al bekend met het werk van de MAF door een reis die ik heb gemaakt naar Suriname”, vertelt hij. ,,Ik was onder de indruk van het werk wat de organisatie uitvoerde. Als een gezin uit Scherpenzeel zich hier dan vrijwilli..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.