Scherpenzeelse boeren naar boerenprotest: ‘Wil mijn stem laten horen voor mijn zoon’

22 jun, 12:10 Maatschappelijk Joke van der Heide
Afbeelding

SCHERPENZEEL Vanaf de Barneveldsestraat 5 in Scherpenzeel vertrokken woensdagochtend ruim 60 boeren uit Woudenberg en Scherpenzeel met de trekker naar het boerenprotest in Stroe. Tussen half negen en negen uur verzamelden de boeren bij Loonbedrijf Schimmel. Op de meeste trekkers wapperden de Nederlandse vlag. Ook waren er spandoeken met leuzen als ‘Weg met het kabinet, de boeren zijn nu aan zet’ en ‘Stop zinloos stikstofgeweld tegen boeren’. 

Veel jonge boeren doen mee aan het protest. Hun toekomst hangt af van de plannen van het kabinet. Via de leuze ‘Zonder jonge boeren in dit land, geen boodschap in uw winkelmand’ lieten zij van zich horen.

Veel boeren gaven aan dat de overheid een dubbele agenda heeft. ,,Het gaat niet alleen om de stikstof. Zij hebben onze grond nodig voor woningbouw, datacentra en zonnevelden”, aldus de Woudenbergse melkveehouder Teus van de Wind. Zijn wens is dat de plannen opnieuw worden gemaakt, maar dan met behoud van de boeren.

De Woudenbergse varkenshouder Hans van der Knaap sloot zich hierbij aan en vertelde dat de provincie Utrecht een enorme woningopgave van 116.800 woningen tot 2.030 heeft. Hij benadrukte echter dat de sector de uitdagi..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.