Pas op voor ‘bankhelpdeskfraude’

16 aug, 06:10 Maatschappelijk
Afbeelding

Slachtoffers in Scherpenzeel en omliggende gemeenten

SCHERPENZEEL In Scherpenzeel en andere omliggende gemeenten vinden veel gevallen van zogenoemde bankhelpdeskfraude plaats. In juli en in de eerste week vond deze vorm van oplichting via internet in totaal dertien keer plaats in deze regio, volgens de politie is dit opvallend vaak. De totale schade loopt in de tienduizenden euro’s.

Drie van de dertien gevallen komen uit Scherpenzeel. De delicten zijn gepleegd tussen eind juli en begin augustus. Daarbij raakte onder meer één slachtoffer (73) 2.000 euro kwijt; van de rekening van een ander slachtoffer (79) werd na het ophalen van de bankpas meer dan 1.000 euro gepind. Ook in Barneveld, Voorthuizen en Nijkerk werden mensen voor duizenden euro’s opgelicht door bankhelpdeskfraude. 

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.