‘Scherpenzeel schendt e-mailgedragslijn’ (update)

17 aug, 09:00 Maatschappelijk Foto Rinus van Denderen
Gemeentehuis Scherpenzeel.
Gemeentehuis Scherpenzeel.

SCHERPENZEEL De gemeente Scherpenzeel houdt zich niet helemaal aan de e-mailgedragslijn. Zo heeft de gemeente geen e-mailadres op de website, en is het bij het invullen van het contactformulier verplicht om ,,onnodige´ persoonlijke informatie te delen. Dat blijkt uit onderzoek van klantcontactbeheerder Pricon. Volgens de gemeente Scherpenzeel bleek de vermelding van een algemeen e-mailadres in de praktijk niet goed werkbaar. 

Pricon heeft alle gemeenten met e-mailafhandeling getoetst op de aanwezigheid van e-mailadressen en contactformulieren op de website, ontvangstbevestigingen, reactietijd en het verplicht laten delen van persoonlijke gegevens. Uitgangspunt daarbij was de e-mailgedragslijn voor overheden. 

In de provincie Gelderland hebben naast Scherpenzeel nog negen andere van de vijftig gemeenten geen e-mailadres op de website. Bij zes van deze gemeenten is het volgens Pricon ook voor het stellen van een eenvoudige vraag verplicht om onnodige persoonlijke informatie te delen. Behalve om Scherpenzeel gaat het daarbij om Arnhem, Montferland, Nijmegen, Renkum, Rheden. Volgens Pricon leidt dat mogelijk tot problemen op het gebied van privacy.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.