Gemeentelijke energienota stijgt

20 sep, 14:14 Maatschappelijk foto Shutterstock
Wacht niet te lang met het zoeken van financiële hulp als je geldzorgen hebt of in de schulden zit.
Wacht niet te lang met het zoeken van financiële hulp als je geldzorgen hebt of in de schulden zit.

SCHERPENZEEL Tal van gemeenten, die op last van minister Rob Jetten voor Klimaat en Energie geen gas meer mogen afnemen van het Russische bedrijf Gazprom, zijn bij een nieuwe leverancier fors duurder uit. 

Scherpenzeel verwacht dat de kosten voor gas over dit jaar door het nieuwe contract bij Vattenfall ongeveer drie keer zo hoog gaan uitpakken. Het tarief voor volgend jaar moet nog worden vastgelegd, maar zal naar verwachting nog hoger zijn.

GAZPROM In verband met de Europese sancties tegen Rusland na de inval in Oekraïne, besloot minister Jetten van Klimaat en Energie dat de circa honderdtwintig gemeenten die gas betrekken van het Russische bedrijf Gazprom uiterlijk vanaf 10 oktober van dit jaar een andere gasleverancier moeten hebben. Een van die gemeenten is de gemeente Scherpenzeel, die middels een gezamenlijke inkoop van gas en elektriciteit binnen het Collectief Stedendriehoek ook een contract had lopen..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.