De groep van veertig scouts die eind juli vanuit Scherpenzeel vertrok naar Zuid-Korea. In deze groep zitten onder meer vijf Scherpenzeelse scouts..
De groep van veertig scouts die eind juli vanuit Scherpenzeel vertrok naar Zuid-Korea. In deze groep zitten onder meer vijf Scherpenzeelse scouts.. Scouting Scherpenzeel

Nederlandse scouts blijven op Wereldjamboree Korea

5 augustus 2023 om 12:29 Maatschappelijk

SCHERPENZEEL (ANP) De Nederlandse scouts die op de Wereldjamboree in Zuid-Korea zijn, hebben het naar hun zin en zullen blijven, maar het is wel ,,warm”, zo laat hun woordvoerder weten. Er is ook acht Scherpenzeelse en een aantal Lunterse scouts aanwezig op het evenement. 

Eerder deze week werden al meerdere Nederlandse scouts behandeld in een noodhospitaal omdat de temperatuur opliep tot 38 graden. De woordvoerder meldt dat het programma wordt aangepast op de hitte. 

SIËSTA

Zo kan er in de middag een siësta worden gehouden. In Saemangeum, de plek in Zuid-Korea waar de Wereldjamboree wordt georganiseerd, zijn tweeduizend Nederlanders. Het gaat hier om scouts van veertien tot zeventien jaar oud en volwassen vrijwilligers. Tot 12 augustus zijn er 43.000 scouts uit bijna 160 landen. De scouts doen bijvoorbeeld hikes en stormbanen.

UITTOCHT

Zuid-Koreaanse media berichten dat zaterdag wordt besproken hoe het verder moet met het enorme evenement. Dat kreeg te maken met een uittocht van grote groepen scouts. De Britten maakten eerder al bekend naar hotels in hoofdstad Seoul te vertrekken. Later kwam naar buiten dat scouts uit de Verenigde Staten voorlopig naar een nabijgelegen Amerikaanse legerbasis gaan.

De woordvoerder van de Nederlandse delegatie zegt dat zij zullen blijven. Op de website van de Scouting Nederland stond eerder deze week al dat ,,Het Nederlands Contingent continu de stand van zaken monitort en blijft bijsturen waar nodig”.

advertentie
advertentie