PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Scherpenzeel

Padelbanen nog ter discussie: Voorlopige zienswijze ingediend tegen aanvraag

Maatschappelijk
Foto: Eigen foto
30 aug 2023, 06:49
De indieners vragen het college hun bezwaren te betrekken bij de beoordeling van de vergunningsaanvraag voor de padelbanen.
De indieners vragen het college hun bezwaren te betrekken bij de beoordeling van de vergunningsaanvraag voor de padelbanen.
SCHERPENZEEL

Terwijl Omgevingsdienst de Vallei nog een advies moet uitbrengen over de vergunningsaanvraag van tennisvereniging De Bree voor de aanleg van padelbanen, hebben de tegenstanders ervan alvast een schot voor de boeg gegeven door het indienen van een voorlopige zienswijze bij de gemeente. De indieners vragen het college om hun bezwaren te betrekken bij de beoordeling van de vergunningsaanvraag. Daarnaast behouden zij zich het recht voor om eventueel later in het vergunningsproces nog een definitieve zienswijze in te dienen.

Padel is een soort mix van tennis en squash die twee tegen twee wordt gespeeld in een kooi met hekwerk en glazen wanden. De sport, waarbij de bal na de stuit via de wand mag worden gespeeld, wint snel aan populariteit. De opmars van deze balsport heeft ook een keerzijde, namelijk een toenemend aantal klachten over geluidsoverlast. Het harde ‘pok..

advertentie