‘De dag van het ongeluk ben ik helemaal kwijt’

30 jun, 13:04 Mensen Erik van 't Land
Manon de Jong (rechts) en haar buurvrouw/vriendin Corina. ,,Zoveel medeleven en steun, daar ben ik van onder de indruk.''
Manon de Jong (rechts) en haar buurvrouw/vriendin Corina. ,,Zoveel medeleven en steun, daar ben ik van onder de indruk.''

SCHERPENZEEL Bijna een jaar geleden verloor Manon de Jong haar man Theo van Deelen (44) en jongste dochter Yara (4) bij een ernstig auto-ongeval in Zuid-Duitsland. De familie was onderweg naar hun vakantiebestemming, toen Manon een hersenbloeding kreeg achter het stuur. Dochter Sanne en zoon Jordy raakten gewond bij het ongeval dat veel losmaakte in de dorpsgemeenschap van Scherpenzeel.

Margreet Hendriks

Terugkijken is lastig, want ik heb zoveel niet meegekregen van wat er allemaal is gebeurd’’, vertelt Manon. ,,Zelfs de dag van het ongeluk ben ik grotendeels kwijt. Ik herinner mij dat we alles in orde aan het maken waren voor de vakantie in Kroatië. De fiets van Sanne stond nog bij de scouting en die ben ik ’s middags nog gaan ophalen. Vanaf dat moment is mijn geheugen helemaal blanco tot het moment dat ik weken later bijkwam in het ziekenhuis in Duitsland. Mijn familie was daar en vertelde wat er gebeurd was. Ik kon het op dat moment gewoon niet bevatten. Wilde het ook niet geloven. Theo en Yara die er niet meer waren en zelfs al waren begraven. Zonder mij. Zonder dat ik het wist. Zonder afscheid te hebben kunnen nemen..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.