Janneke kookt: mosterd bij de maaltijd

5 jun, 06:04 Mensen Janneke Hek
Een doorkijkje op onze groententuin. Deze frambozenstruik levert hopelijk veel fruit op deze zomer.
Een doorkijkje op onze groententuin. Deze frambozenstruik levert hopelijk veel fruit op deze zomer.

SCHERPENZEEL Iedere dag weer een gezonde en lekkere maaltijd op tafel zetten, valt niet altijd mee. Ook ik worstel daar weleens mee. Je hebt vaak van die wekelijks terugkerende maaltijdklassiekers. In ieder gezin zijn dat weer andere gerechten.

Er zijn van die maaltijden die elke week terugkeren. Zo hebben veel mensen een vaste ‘patatdag’. Mijn kinderen vragen daar ook weleens om, maar ik vind het juist leuk om zomaar op een dinsdag te zeggen: we eten patat! Of friet, net wat je een ‘smakelijker’ woord vindt.

Ik vind de magazines die bij de supermarkt liggen altijd welkome leesstof. Uit deze kleurige tijdschriften scheur ik dan de pagina’s met aansprekende gerechten. En dan is het leuk om die tot op de letter te volgen of zoals ik, halverwege mijn eigen draai aan het recept te geven. Eigenwijs?

BOTERZACHTE KIP Zo las ik een recept waarbij kip gecombineerd werd met mosterd. Laat ik nou nog een mooie pot Dijon-mosterd in de kast hebben staan.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.