PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Scherpenzeel

Janneke kookt: ‘voorjaarkriebels in onze moestuin’

Mensen
Foto: Rebecca van Hoeflaken-Sangers
18 feb 2022, 15:05
Janneke Hek: ,,Je vindt het recept van deze week heel lekker of je vindt het niks.''
Janneke Hek: ,,Je vindt het recept van deze week heel lekker of je vindt het niks.''
SCHERPENZEEL

Nu de dagen alweer wat langer worden, beginnen hier de voorjaarskriebels. De moestuin ligt er wat nat en verlaten bij, maar er zijn al beloftes zichtbaar.

In de moestuin staat de knoflook groen te glimmen en steken rabarberscheuten hun koppie omhoog. Het is bijna voorjaar.

En zoals ieder jaar gaat het bij ons aan tafel over deze hamvraag. Niet: wat eten we vandaag, maar wat zaaien we dit jaar? De keukentafel ligt bezaaid met zakjes zaaigoed. Winterwortels, rode biet, prei en groenlof...

advertentie