‘Iedere nacht heb ik wel één nachtmerrie’

18 mei, 09:46 Mensen Jolanda de Greef
De drie broers Diepeveen, links André, midden Aris en rechts Wilco. Aris: ,,Ik hoop dat in Bosnië herinneringen overschreven worden.''
De drie broers Diepeveen, links André, midden Aris en rechts Wilco. Aris: ,,Ik hoop dat in Bosnië herinneringen overschreven worden.''

SCHERPENZEEL De broers Aris, André en Wilco Diepeveen gaan in september fietsen in Bosnië. Oudste broer Aris heeft PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis) als gevolg van zijn uitzending als militair. De reis is bedoeld om de impact van PTSS onder de aandacht te brengen en om de plaatsen die bij hem het trauma veroorzaakten te bezoeken.

De broers organiseren op 9 juli een fietstocht in Scherpenzeel. Met de opbrengst wordt de reis naar Bosnië gefinancierd. Ook vragen de broers aandacht en eventueel een bijdrage voor de stichting Wounded Warriors Cyclingteam en stichting Hulphond.

Aris Diepeveen dacht goed te functioneren na zijn terugkeer in Nederland, vijfentwintig jaar geleden. Zijn uitzending in Bosnië speelde geen grote rol, tot hij vijf jaar geleden met het tegendeel geconfronteerd werd. ,,Ik deed een zelfmoordpoging die gelukkig op tijd werd ontdekt. Toen ik wakker werd in het ziekenhuis en nog leefde, besefte ik dat het niet goed ging. Ik wilde niet dood, maar ik wilde rust in mijn hoofd. Al die jaren heb ik mijn trauma’s onderdrukt door te werken en ..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.