Agractie-lid Teus van der Wind: ‘Vuelta laten we niet zomaar passeren’

5 aug, 08:00 Mensen Henk van Ijken
Teus van der Wind: ,,Als boeren van de Gelderse Vallei zijn we betrokken bij acties in Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude.''
Teus van der Wind: ,,Als boeren van de Gelderse Vallei zijn we betrokken bij acties in Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude.''

[WOUDENBERG/SCHERPENZEEL\ Teus van der Wind wil het omgekeerde van wat de regering wil: meer grond. In ons land zou het aantal koeien en boeren in principe gelijk moeten blijven, stelt hij. En de boeren gaan zeker actie voeren rond de Vuelta in de Gelderse Vallei.

Deze kans laten we niet zomaar voorbij gaan’’, zegt Teus van der Wind (55), lid van boerenactiegroep Agractie, als de Vuelta ter sprake komt. De wielerploeg zal zaterdagmiddag 20 augustus, naar verwachting onder grote publieke belangstelling en met internationale media-aandacht, de regio door fietsen.

Onder het publiek zullen boeren in ieder geval flyers en boerenzakdoeken uitdelen. In de zendtijd zullen ze zeker ‘inbreken’ met getoeter en spandoeken. ,,We willen de wielrenners en de organisatoren van dit evenement niet in de problemen brengen’’, zegt Van der Wind. ,,De route willen we niet blokkeren. Daarom is het onze eerste zorg om dit goed te coördineren, want als wij niets doen, dan lopen we het risico dat het wilde act..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.