‘Van introvert naar vrij en spontaan’

24 januari 2023 om 11:38 Column Mensen Tips van de redactie Pauw Media
Nicolette van Dijk.
Nicolette van Dijk.

SCHERPENZEEL Voor de drie trouwambtenaren van de gemeente Scherpenzeel draait het tijdens een huwelijksceremonie allemaal om dat ene tweeletterige woord, dat beide geliefden luid en duidelijk moeten zeggen: ‘Ja’. In een maandelijkse column vertellen de drie ‘babsen’ om de beurt over wat hun werk zo bijzonder maakt. Deze week Nicolette van Dijk.

Als trouwambtenaar ben je volledig vrij om een persoonlijke toespraak te schrijven. Waar je je wel altijd aan moet houden, is dat een ceremonie tussen de 30 en 40 minuten mag duren: Het volgende bruidspaar heeft ook alle tijd en ruimte nodig om er een feestelijke bijeenkomst van te maken. Door mijn jarenlange ervaring weet ik inmiddels wel hoeve..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.