2016 - Eerste prijs voor Ons Genoegen tijdens concertconcours Hoogeveen
2016 - Eerste prijs voor Ons Genoegen tijdens concertconcours Hoogeveen Martijn Pranger

Ons Genoegen viert hele jaar 70-jarig bestaan

Muziek Deel je nieuws

Het is feest bij harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude, want de muziekvereniging bestaat 70 jaar. Al sinds de oprichting speelt de vereniging een belangrijke rol in het dorp. Wat waren de hoogtepunten uit die tijd? En is het bespelen van een instrument in 2020 nog net zo leuk als toen? Een interview met voorzitter Erwin Veldhuizen.

“Het bespelen van een instrument is in al die tijd niet veranderd, maar het soort concerten wel”, vertelt Erwin enthousiast. Hij kan het weten, want de 34-jarige voorzitter speelt al sinds zijn zevende bij Ons Genoegen. Als voorbeeld noemt Erwin het bevrijdingsconcert met Tony Neef en Linda Wagenmakers in 2005, de concertreeks ‘Renswoude Musica’ met Do in 2012 en Charly Luske in 2017 en het kerstconcert ‘The Sound of Christmas’ met Erica Yong in 2019. “Dit waren de concerten waar het publiek razend enthousiast over was, waar we zelf heerlijk hebben gespeeld én waarbij we samen een mooie voorbereiding hebben gehad.”

Belangrijke rol in het dorp
Veel Renswoudenaren kennen Ons Genoegen van Koningsdag, de Nationale Dodenherdenking en de Sinterklaasintocht, maar de vereniging is volgens Erwin zoveel veelzijdiger. “Ons Genoegen speelt al vele jaren op een hoog niveau, zo speelt het harmonieorkest in de top van de amateurmuziek.” Toch is dit volgens Erwin geen drempel om lid te worden van de vereniging. “We hebben muziekopleidingen in huis waar conservatorium afgestudeerde docenten de leerlingen lesgeven en het beste uit zichzelf halen. Al na een paar maanden kun je gaan samenspelen in een van de opleidingsorkesten. Op die manier groei je stap voor stap door naar het harmonieorkest.”

Meer dan alleen muziek
Binnen de vereniging is de tijd aan de bar net zo belangrijk als op het podium. “Dat is nooit anders geweest en maakt dat de leden van onze vereniging een hechte band hebben. Het gaat zoveel verder dan alleen op woensdagavond de muziek repeteren. Er ontstonden vele vriendschappen en mensen trekken zo lang met elkaar op dat ze elkaar goed leren kennen.” Al tijdens de opleidingen wordt stil gestaan bij het feit dat Ons Genoegen een vereniging is. “Niet alleen individuele muzieklessen, maar juist veel samen spelen. Dat is waar het om draait: dat we plezier hebben in samen muziek maken.”

Voorzitter Erwin Veldhuizen
2016 - Pietenband Ons Genoegen zogt voor muziek tijdens intocht Sinterklaas
2019 - Groots kerstconcert 'The Sound of Christmas' in 't Podium
2019 - Groots kerstconcert 'The Sound of Christmas' in 't Podium
2017 - Renswoude Musica met Charly Luske
2013 - Muzikale begeleiding door Ons Genoegen tijdens Koninginnedag 2013
2014 - Ons Genoegen geeft concert bij Kasteel Renswoude
advertentie