‘Onder zwarte grond Park Scherpenzeel ligt een schat’

16 jan, 06:39 Natuur en milieu Anja Koning
Duizenden bollen wachten op het voorjaar in het park bij Huize Scherpenzeel.
Duizenden bollen wachten op het voorjaar in het park bij Huize Scherpenzeel.

SCHERPENZEEL Anja Koning, beheerder bij Gelders Landschap en Kasteelen kijkt uit naar het voorjaar. Niet alleen voor de zon, maar ook voor het opkomen van de duizenden bollen die gepoot zijn in het park rondom Huize Scherpenzeel. Bosanemonen, sneeuwroem, witte narcissen en winterakonieten steken in de komende maanden hun kopjes boven de grond uit is de verwachting.

Vrijwilligers pootten de duizenden bollen in december op speciaal hiervoor aangewezen stukken in het park. ,,Waar het nu lijkt of er simpele zwarte grond ligt, ligt een schat onder verborgen”, is de mening van Koning.

SLEUTELBLOEM Onlangs schonk de gemeente Scherpenzeel twee bomen aan het park. ,,Een rode esdoorn (acer rubrum) die prachtig verkleurt in de herfst en een honingboom (Sophora japonica) is vanwege de nectar een goede drachtplant”, aldus Koning. Ze is blij met deze aanwinsten.

Inmiddels wordt al geruime tijd gewerkt aan het opnieuw aanleggen van het park rondom Huize Scherpenzeel. Er is veel gesnoeid, gekapt en verwijderd. De eeuwenoude zichtassen zijn weer vrijgemaakt. De historische moestuin is volop in gebruik door enthousias..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.