LTO: ‘Giftige plant groeiend probleem’

30 jul, 08:57 Natuur en milieu ...
Jacobskruiskruid is in toenemende mate een probleem voor veehouders in regio Gelderse Vallei.
Jacobskruiskruid is in toenemende mate een probleem voor veehouders in regio Gelderse Vallei.

SCHERPENZEEL/RENSWOUDE Boeren in de Gelderse Vallei hebben in toenemende mate last van een oprukkende giftige bloemensoort. Het giftige jacobskruiskruid groeit op steeds meer plekken, niet meer alleen in bermen langs wegen, maar ook steeds vaker in de percelen van aangrenzende landerijen. De geelkleurige plant kan dodelijk zijn voor paarden, koeien, schapen en varkens, wanneer zij het opeten. De belangenorganisatie roept veehouders die last hebben van de plant op om dit te melden bij de gemeente.

Het jacobskruiskruid verspreidt zich sinds enige tijd steeds sneller, waarschuwt de belangenvereniging. Daar is ook weinig aan te doen, want de zaden worden door de wind meegenomen, waardoor de plant zich blijft uitzaaien. ,,De bloem ziet er mo..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.